Supporter van Schoon 2013

 

Op Dreef Opschoondag Flyer A5.indd  
Zaterdag  9 maart, met de landelijke aftrap van Supporter van Schoon, was een gedeelte van de jeugd uit de Drevenbuurt, ondanks het slechte weer,  er op uit getrokken om de buurt  van zwerfvuil te verlossen. Onder de begeleiding van wat  “oudere jeugd” gingen zij gewapend met knijptangen en vuilniszakken de buurt in.

IMG_7551

Sommigen waren erg fanatiek en gingen al voor het startsein op pad.

IMG-20130307-WA0000

Op Kbs de Hoeksteen was al eerder aandacht geschonken aan dit onderwerp. Zo kwam op donderdag 22 februari een bus van Nederland Schoon. Hier konden de bovenbouw leerlingen groepsgewijs een virtueel spel spelen in deze bus. Het ging erom de kinderen bewust te maken van wat zwerfvuil is, de afbraaktijden, en natuurlijk het voorkomen van het zomaar op straat gooien van vuil.  Afgelopen week is er binnen de hele school aandacht gegeven aan dit onderwerp en zijn de kinderen uitgenodigd om samen te komen helpen onze wijk weer zwerfvuil vrij te maken. Op deze manier proberen wij onze “ toekomstige ” volwassenen

DSC_0140bewust worden dat afval op de juiste plek terecht komt en dus niet in de natuur. Dat dit nodig is blijkt wel uit het feit dat vooral bij de verkeerssluis op de Holyweg behoorlijk wat zwerfvuil werd opgehaald. Dit wordt vooral veroorzaakt door automobilisten en hun passagiers afval uit hun auto gooien terwijl zij moeten wachten op de verkeerslichten. De jeugd, die door de regen,  in de Drevenbuurt erg hun best waren aan het doen haalden bij elkaar ongeveer 30 vuilniszakken op met zwerfvuil.

DSC_0143Er werd in 2 ploegen gewerkt de ochtendploeg van 10 – 12 uur en de middagploeg van 14 tot 16 uur. Alle kinderen werden beloond met wat drinken, sleutelhanger en een plantje.

Ook werden er 2 bioscoopbonnen verloot onder de deelnemers. Lisa Sakko en Dave Dirks waren de gelukkige winnaars. Al met al een goed initiatief wat de moeite waard is om jaarlijks te herhalen. Petje af voor de kinderen en ouderen die onder deze omstandigheden zo hard hun best hebben

DSC_0152DSC_0150 (1)DSC_0142